Szukaj…
Uwagi
Różne rodzaje zapytań Siri
Rezerwacja przejazdu (np. Zabierz mnie do Nowego Jorku przez MyApp)
Wiadomości (np. Wyślij SMS do Johna za pomocą MyApp)
Wyszukiwanie zdjęć (np. Poszukaj zdjęć plażowych wykonanych latem ubiegłego roku w MyApp)
Płatności (np. Wyślij 20 dolarów do Johna na kolację zeszłej nocy za pomocą MyApp)
Połączenia VoIP (np. Call Mike na mojej MyApp)
Treningi (np. Rozpocznij mój codzienny trening z MyApp)
Klimat i radio (specjalnie zaprojektowane dla CarPlay, np. Ustaw grzejnik na 72 stopnie)
Dodawanie rozszerzenia Siri do aplikacji
Aby zintegrować funkcje Siri z aplikacją, należy dodać rozszerzenia, tak jak w przypadku tworzenia widgetu iOS 10 (stare rozszerzenie Today View) lub niestandardowej klawiatury.
Dodanie możliwości
1- W ustawieniach projektu wybierz cel aplikacji na iOS i przejdź do zakładki Możliwości
2- Włącz funkcję Siri
Dodanie rozszerzenia
1- Idź do Plik -> Nowy -> Cel ...
2- Wybierz iOS -> Rozszerzenie aplikacji z lewego panelu
3- Kliknij dwukrotnie Intents Extension z prawej strony
Według Apple:
Szablon rozszerzenia intencji buduje rozszerzenie intencji, które pozwala aplikacji obsługiwać intencje wydane przez usługi systemowe, takie jak Siri i Maps.
4- Wybierz nazwę i pamiętaj, aby zaznaczyć „Dołącz rozszerzenie interfejsu użytkownika”
Wykonując te kroki, tworzone są dwa nowe cele (rozszerzenie zamiarów i rozszerzenie interfejsu użytkownika) i domyślnie zawierają kod zamiaru treningu. Dla różnych typów zapytań Siri, patrz Uwagi.
Uwaga
Za każdym razem, gdy chcesz debugować swoje rozszerzenie, wybierz schemat Intent z dostępnych schematów.
Uwaga
W symulatorze nie można testować aplikacji SiriKit. Zamiast tego potrzebujesz prawdziwego urządzenia.